Cesto: 7 vajec, 2 poháre (po 200 ml) kryštálového cukru, 6 PL teplej vody, 2 poháre bezlepkovej múky, 2 poháre nepomletého maku, ½ balíčka kypriaceho prášku
Plnka: 400 ml mlieka, 1 pohár kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 Zlatý klas, 250 g masla
Posýpka: 100 g posekaných orechov, 1 PL masla, ½ vanilínového cukru, 2 PL kryštálového cukru
Postup: Cukor, žĺtka a teplú vodu vymiešame do penista, postupne pridáme múku s kypriacim práškom, mak a sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Vychladnuté pozdĺžne prekrojíme. V mlieku rozmiešame žĺtok, cukor a Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej dáme zmäknuté maslo a spolu dobre vymiešame v mixéri. Väčšiu časť plnky natrieme na jeden plát cesta, prikryjeme ju druhým a naň natrieme zvyšok plnky.
Posýpka: Orechy opražíme na 1 PL masla, pridáme vanilínový cukor a kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť (nie skaramelizovať). Vychladnutú posýpku rovnomerne rozdelíme na celý povrch koláča.
< Dozadu | Dopredu > |
---|