Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Bielkový chlebíček

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 9 bielkov, 30 dkg jemný kryštálový cukor, 15 dkg teplé rozpustené maslo, hrsť sekaných orechov alebo kandizované ovocie, 10 dkg posekanej 70% horkej čokolády, 30 dkg bzl. múka (napr. Schär Mix C), trochu prášku do pečiva.

Postup: Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme teplé maslo a postupne všetko ostatné. Cesto rozdelíme do 2 foriem na chlebíčky (najlepšie silikón lebo iné formy musíme vymastiť a vymúčiť). Pečieme na 180–200⁰C cca 20 minút. Po vybratí necháme trochu vychladnúť vo forme a až potom vyberieme.

 

Zoznam receptov: